Vama a vărsat în buget circa 1 mlrd 235 mln lei în ianuarie

customs.gov.md

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna ianuarie a anului curent, constituie circa 1 mlrd 235 mln lei, depășindu-se cifra de control cu peste 8,7 milioane lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 35.552.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 205 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 256 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 992.856 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 292.086 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 69.625 și respectiv, 43.817 de traversări.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*