Vânătoare sângeroasă la Sângerei

Un vânător în vârstă de 48 de ani a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de sâmbătă, 13 ianuarie, în timpul unei vânători de fazani în extravilanul localităţii Nicolaevca din raionul Sângerei.

Şeful Direcţiei generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că oamenii legii au fost sesizaţi în jurul orei 10.40.

În jurul orei 10.25, cei patru vânători care au participat la vânătoare au decis să plece acasă. Unul dintre ei a urcat în maşină, iar în momentul în care cel de-al doilea a vrut să i se alăture, din neatenţie, cureaua armei de vânătoare s-a agăţat de o piesă a maşinii şi arma i-a fost smulsă din mână, iar în cădere s-a produs o împuşcătură, rănind vânătorul din maşină.

Medicii solicitaţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Marin Maxian a precizat că, din analiza preventivă la faţa locului, se confirmă că împuşcătura nu a fost efectuată de la distanţă, urmează însă o expertiză judiciară. Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală pentru lipsirea de viaţă din imprudenţă, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare până la trei ani. Oamenii legii l-au reţinut pe unul dintre vânători, în vârstă de 57 de ani. Toţi vânătorii aveau experienţă şi deţineau legal armele.

IPN

Foto: alba24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*