Viceministra Educației, Loretta Handrabura a renunțat la medalia „Meritul Civic”

Loretta Handrabura, viceministra Educației, a anunțat pe pagina sa de pe Facebook că a refuzat Medalia „Meritul Civic”, recomandându-i președintelui Nicolae Timfoti să o decoreze cu această distincție pe Victoria Isac, ex-consultant principal în Direcția Relații Internaționale şi Integrare Europeană din cadrul Ministerului Educaţiei.

Viceministra a precizat că i-a adresat, la 29 iulie, președintelui Nicolae Timofti o scrisoare în care a a solicitat să fie exclus din lista celor 50 de decorați.

„Prefer să rămân cu experienţa acumulată în calitate de negociatoare a Acordului de Asociere RM-UE, responsabilă de cap. IV „Contacte interumane” şi satisfacţia că, asistată de o echipă de funcţionari de la diverse ministere, dedicaţi ideii de realizare a vectorului european, am realizat sarcina de a negocia pe cele opt domenii importante într-un timp record de 1,5 ani”, a scris Loreta Handrabura.

Viceministra scrie să i-a recomandat lui Nicolae Timofti să-i acorde medalia „Meritul Civic” Victoriei Isac, ex-consultant principal în Direcția Relații Internaționale şi Integrare Europeană din cadrul Ministerului Educaţiei, a cărei contribuţie deosebită în asigurarea negocierilor şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional merită din plin să fie recunoscută şi apreciată.

Loretta Handrabura (44 de ani) este membră a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Deține funcția de viceministră a Educației din 20 noiembrie 2009. Anterior a fost vicepreședintă a Partidului Social Democrat din Moldova.

Amintim că președintele Nicolae Timofti a semnat la 24 iulie un decret prin care a oferit distincții de stat pentru 50 de miniștri, funcționari de stat și deputați pentru „contribuție decisivă la desăvârșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”. Până acum un deputat din partea PLDM – Chiril Lucinschi, președintele Comisiei parlamentare pentru presă a anunțat oficial că renunță la Ordinul „Gloria Muncii”. Indirect a refuzat „Ordinul Republicii”, liderul Partidului Democrat Marian Lupu, care a spus că va redirecționa distincția tatălui său. | PUTEREA.info

Foto: facebook.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*