Vicepremierul Galbur s-a întâlnit la Washington cu liderii principalelor centre analitice din SUA

Ministerul de Externe al R. Moldova anunță că, în cadrul vizitei sale în SUA, şefului diplomaţiei moldoveneşti, Andrei Galbur, a avut, la Washington, întrevederi cu liderii principalelor centre analitice americane.

Astfel, ministrul Galbur a avut discuţii separate cu Preşedintele German Marshall Fund, Karen Donfried, Preşedintele Institutului Național Democratic, Kenneth Wollack, și Vicepreședintele executiv al Institutului Internațional Republican, Judy Van Rest.

Potrivit MAE, în cadrul întrevederilor, s-a discutat despre importanța avansării Dialogului Strategic R.Moldova – SUA, precum şi prioritatea Guvernului de asigurare a continuității implementării reformelor conform angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.

De asemenea, s-a vorbit despre importanța pe care o are societatea civilă în procesul de asigurare a bunei guvernări și importanța pe care o au consultările autorităților de la Chișinău cu societatea civilă în contextul examinării inițiativelor legislative.

Foto: mfa.gov.md

4 Comments

  1. Daca tot e in vizita in SUA trebuie sa prfite de situatie si sa aiba cit mai multe intilniri si dialoguri. Sigur nu o sa avem de pierdut din asta!

    • Cuvantul SUA este ca un garant pentru europeni, daca vom pastra relatiile bune si vom demonstra prin fapte ca la noi se produc realizari, vom avea doar de castigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*