Vicepremierul rus Rogozin: „Noi nu vom admite degradarea statutului Transnistriei”

Moscova nu va admite lichidarea așa-zisei misiuni de menținere a păcii din Transnistria, declară vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Mai mult decât atât, el lasă să se înțeleagă că opinia oficialităților de la Chișinău cu privire la prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova interesează nu are nici o importanță pentru Kremlin.

„Noi nu vom admite degradarea statutului Transnistriei, unde locuiesc conaționalii noștri, și nu vom accepta desființarea misiunii noastre de pacificare”, a scris Rogozin într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, postat în replică la solicitarea premierului Pavel Filip cu privire la asigurarea unui „coridor verde” prin Ucraina necesar pentru retragerea trupelor ruse.

Vicepremierul rus a lăsat clar să se înțeleagă că părerea Chișinăului nu interesează Moscova.

„Nu ne facem niciun fel de iluzii cu privire la situația reală din Republica Moldova, Guvernul căreia este controlat de manipulatorul și mafiotul Vlad Plahotniuc”, scrie Dmitri Rogozin, potrivit Radio Chișinău.

Oficialul rus a mai menționat că Moscova caută și găsește soluții pentru „toate provocările Chișinăului și Occidentului pentru a agrava blocada acestei republici nerecunoscute” – Transnistria.

https://www.facebook.com/dmitry.rogozin/posts/1737061202983878

Foto: tass.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*