VIDEO. Cine va sări în apărarea „sfântului” Platon

Activistul civic, vlogerul Mihail Bagas a scris pe o rețea de socializare că este curios să vadă cine dintre „prietenii săi din Ucraina” îi va sări în apărare afaceristului Veaceslav Platon, căruia unii încearcă acum să-i deseneze nimb de sfânt.

„Tare aș vrea să văd cine dintre prietenii mei din Ucraina va îndrăzni să-l apere pe acest om care a spălat pentru Putin și banda sa 20 miliarde USD care nu se știe pe ce au fost cheltuiți, inclusiv în Ucraina și pentru susținea grupărilor pro-ruse din Moldova”, a scris Bagas pe o rețea de socializare.

Într-un mesaj video, vlogerul susține că unii încearcă să facă din Platon un fel de erou național, avocații acestuia declarând că pe Platon l-au arestat doar pentru că el a spus că deține informații despre furtul miliardului.

„Desigur, cum să nu știe dacă tot el a spălat 20 de mlrd, iar acești avocați vorbesc că Veaceslav Platon este un sfânt, că nu a furat bani, că nu a admis nici o abatere în fața legii. Asta chiar dacă recent au fost publicate foarte multe informații despre cum Platon a vândut rotoare de mâna a doua de la o centrală electrică din Crimeea, furând o sumă enormă de bani. Chiar și așa, datorită faptului că a corupt instanțele de judecată, atât în Ucraina, cât și în Moldova, a rămas întotdeauna nepedepsit”, menționează Bagas.

Cu referință la conferința de presă a avocaților lui Platon, Bagas a menționat că aceștia nu putut dovedi că Veaceslav Platon deține cetățenia Ucrainei, exprimându-și nedumerirea și în legătură cu faptul afaceristul cere azil politic în Ucraina în timp ce pretinde că este cetățean al acesteia.

„Este imposibil, pur și simplu nu poate cetățeanul unei țări să ceară azil  politic tot țării sale. Aceasta înseamnă că el nu a avut cetățenie ucraineană, era falsă cetățenia despre care spuneau avocații”, menționează Mihail Bagas.

Vlogerul amintește și de faptul că jurnaliștii de la RISE au scris despre faptul că Platon ar fi avut 16 pașapoarte și este cetățean al cel puțin trei state  – Ucraina, Rusa și R. Moldova.

„Din câte știți, în Ucraina este interzisa dubla cetățenie, numai vorbind de tripla. Este foarte interesant că acești domni, mai ales domnișoara din spatele meu vorbește despre faptul că, vezi bine, Moldova este o țară neserioasă. Însă Ucraina este cu mult înaintea Moldovei în procesul de integrare europeană”, a remarcat Mihail Bagas.

Vlogerul a mai spus că în Ucraina se încearcă fără succes, deocamdată, idolatrizarea lui Platon și că, fără îndoială, acesta „va fi judecat corect în Moldova, unde el ar trebui să-și ispășească pedeapsa pentru toate faptele pe care le-a săvârșit”.

Foto: captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*