VIDEO/LIVE. Catedrala Notre-Dame din Paris, cuprinsă de un incendiu puternic

AFP

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Postul de televiziune France 2 relatează că poliţia tratează incendiul ca pe un accident, însă Parchetul din Paris a precizat că a lansat o anchetă.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a afirmat că este de neconceput pierderea Catedralei Notre-Dame, una dintre cele mai emblematice arhitecturi din lume, scrie Mediafax.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

„Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Emoţii pentru întreaga naţiune. Gândurile mele sunt la toţi catolicii şi la toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist să văd cum arde o parte a noastră”, a transmis Emmanuel Macron prin Twitter.

O parte a acoperişului Catedralei Notre-Dame s-a prăbuşit din cauza incendiului, produs în timpul unor lucrări de renovare.

Catedrala, care datează din secolul XII, este vizitată anual de circa 13 milioane de turişti. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*