VIDEO. Platforma DA ia la pumni jurnaliștii

Nichita Perestoronin, cameramanul televiziunii on-line Today.MD, a fost lovit cu pumnul în cap și cu picioarele de către un protestatar din Platforma DA.

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 16:00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde o parte dintre manifestanții din PMAN s-au îndreptat spre MAI pentru a cere demisia Ministrului în exercițiu Oleg Balan.

Din imaginile surprinse se observă cum cameramanul este bruscat de mai mulți protestatari. Poliția a intervenit însă după ce colegul nostru a fost lovit cu duritate cu pumnii în cap și cu picioarele de un bărbat agresiv.

Mai mult, în timpul altercațiilor, nu doar echipa de filmare Today.MD a fost amenințată și înjurată, dar și alți jurnaliști.

Incidentul are loc la nouă zile după ce Today.MD a publicat o investigaţie intitulată „KIV-FRA „Cutia Neagră”, care arată că în spatele schemelor de corupție, care au început în anii ’90, ar sta fostul șef al statului, Petru Lucinschi, care i-a promovat în funcţii cheie pe Vlad Filat şi pe Victor Țopa, cel care stă în spatele platformei DA împreună cu Viorel Țopa.

Today.MD a anunțat că va depune o plângere pe acest caz.

Foto: Captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*