VIDEO. Șeful diplomației moldovenești la OSCE: trupele ruse să plece din RM

mfa.gov.md

R. Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său, precum și pentru dtransformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.

Declarația a fost făcută de Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, în cadrul Reuniunii ministeriale anuale a OSCE, care s-a desfășurat la Milano, Italia.

Tudor Ulianovschi la Ministeriala OSCE

Republica #Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său, precum și pentru transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul Reuniunii ministeriale anuale a #OSCE.

Posted by Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova on Thursday, December 6, 2018

 

Ulianovschi este de părere că acestea și alte măsuri de întărire a încrederii și de sprijinire a populației contribuie efectiv la apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului și la crearea unei atmosfere propice pentru soluţionarea definitivă a conflictului transnistrean. În context, ministrul a invocat rezoluţia Adunării Generale a ONU „Cu privire la retragerea completă și necondiționată a forţelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova”, atrăgând, în particular, atenţia asupra pericolelor serioase de natură umanitară şi ecologică pe care le comportă stocurile de muniții de la Cobasna.

Într-un context mai larg, ministrul Tudor Ulianovschi a pledat pentru intensificarea eforturilor privind reglementarea conflictelor din arealul GUAM, subliniind importanţa respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor în cadrul frontierelor lor recunoscute pe plan internaţional.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*