VIDEO. Un moldovean a ajuns al 15-lea în ultramaratonul de 250 de kilometri 

fb.com

Sportivul moldovean Iulian Bercu s-a clasat pe locul 15 printre 180 de participanți la maratonul din Noua Zeelandă, Racing The Planet New Zealand.

El a parcurs timp de 7 zile 250 de kilometri împreună cu sportivi din 35 de țări.

„Primul lucru ce mi-l doream la finiș era să mănânc un hot-dog și să beau o bere. Peste aproximativ trei zile am să fiu la Chișinău și am să relatez mai pe larg despre această aventură. Mă bucur că lumea a aflat prin intermediul meu despre Republica Moldova, frumusețile ei, vinurile excepționale”, a declarat performerul după încheierea maratonului pe o rețea de socializare.

Traseul pe care l-a parcurs a trecut prin munţi şi păduri, cu temperaturi ce au variat de la 20 de grade, până la minus 10 grade Celsius. Toți participanții au fost obligați să aibă un rucsac cu o greutate de minim 30 de kilograme cu 37 de obiecte necesare în caz de situații extremale, printre care trusa medicală, lanterne şi vase pentru apă, dar și toată mâncarea pentru cele șapte zile de concurs, hainele necesare pentru dormit.

Anul trecut, Iulian Bercu a alergat 170 de kilometri în cadrul cursei Ultra-Trail din Mont Blanc. Performerul este fiul cunoscutului ziarist Vlad Bercu, specializat în tematica economică.

Deocamdată nu am cuvinte! Îmi revin și revin! RacingThePlanetTurkish Airlines, Moldindconbank, X-style, 21K Sports Club, Garmin Moldova, Red Bull

Posted by Iulian Bercu on Friday, March 8, 2019

Moldpres

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*