Vizită emblematică a unui demnitar NATO la Chișinău

Asistentul al Secretarului General al Alianței Nord-Atlantice, șef al Diviziei pentru noile riscuri de securitate din cadrul NATO, Sorin Ducaru, a efectuat, joi, o vizită la Chișinău, unde a avut întrevederi cu președintele Nicolae Timofti și cu premierul Chiril Gaburici, notează Puterea.info.

Presa scrie că vizita lui Sorin Ducaru „este una inopinată”

Potrivit Președinției, Timofti și Ducaru „au purtat consultări în vederea dezvoltării capabilităților structurilor de securitate ale R. Moldova în cadrul actualelor proiecte de cooperare cu NATO”.

Discuția a vizat, între altele, consolidarea capacităților de contracarare a riscurilor de securitate informațională și cibernetică.

Cu premierul Chiril Gaburici, Sorin Ducaru a disuctat subiecte ce țin de cooperarea dintre Moldova şi NATO în combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii în regiune şi aprofundarea dialogului politic la nivel înalt.

„Celor doi oficiali au discutat și despre elaborarea unei noi strategii de securitate naţională a R. Moldova, în contextul evoluţiilor din regiune”, notează Guvernul într-un comunicat de presă.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*