Vizită importantă a premierului Pavel Filip la Bruxelles

Prim-ministrul Pavel Filip va efectua, în perioada 2-6 mai, o vizită la Bruxelles, unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE. 

În cadrul reuniunii vor fi discutate progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiției, combaterii corupției, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătățirii mediului de afaceri și în vederea susținerii dezvoltării societății civile.

Consiliul va aborda evoluțiile înregistrate în cadrul Zonei de Liber Schimb Complex și Cuprinzător (DCFTA) și aspectele cooperării economice între UE și R. Moldova, transmite Guvernul.

În marja Consiliului de Asociere,  premierul Pavel Filip va avea și o serie de  întrevederi cu înalţi oficiali europeni, între care, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, Comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă, Pierre Moscovici, și Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pavel Filip va discuta cu oficialii europeni despre rezultatele obţinute de Guvernul RM în promovarea reformelor și prioritățile de dezvoltare ale ţării pentru perioada următoare.

Foto: gov.md

2 Comments

  1. Iata si palma peste bot destinata celor din PAS si Da, care mereu pun piedici guvernarii si cursului european al Moldovei.

  2. Inca un pas spre calea de aderare la U.E. calea ar fi si mai scurta daca nu ar fi elementele deprisos asa ca PDA si PAS, ce pun piedici mereu petru a stopa finantarea de catre europeni. Astfel ei demonstreaza doar ura fata de poporul tarii si reformele, si proiectele elaborate de guvernare. De fapt ei doar dezbina societatea si le duce in eroare, si deja e sub indoiala dreptatea, si adevarul pe care povatuiesc acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*