Vlad Filat a declarat greva foamei

Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” a anunțat, luni, că liderul PLDM, aflat în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău a intrat, începând 30 noiembrie, în greva foamei, comunică Puterea.

Potrivit unui comunicat al avocaților, Filat a recurs la acest gest în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13.

În comunicat sunt aduse acuzații la adresa autorităților R. Moldova care i-ar fi limita lui Vlad Filat orice contact cu publicul.

Biroul Asociat de Avocați „Popa și Asociații” susține că la ultima întrevedere cu avocatul său, Vlad Filat s-a plâns că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar.

Vlad Filat consideră că prin intermediul acestor „acțiuni ilegale din partea autorităților statului” se urmărește demoralizarea sa.

Departamentul Instituții Penitenciare nu a comentat, deocamdată, gestul lui Vlad Filat.

Amintim că, ieri, Angela Gonța, soția lui Vlad Filat, a publicat o scrisoare în care acesta afirma că a fost mutat fără un motiv în subsol în condiții de mizerie absolută. Filat afirmă în scrisoare că în această săptămână va scrie un testament „în caz că se întâmplă ceva”.

Vlad Filat a fost reținut de CNA la 15 octombrie, fiind învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

 

Foto: Captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*