Vlad Filat a fost scos din subsolul închisorii

Vlad Filat a fost transferat din subsol, unde a fost deținut temporar câteva zile, în celula în care a stat anterior, comunică Puterea.

Un comunicat al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), se menționează că Vlad Filat fusese mutat în subsol temporar, din cauza unor lucrări care au fost efectuate în încăperea în care acesta este deţinut. DIP precizează că lucrările au fost necesare din cauza instalaţiilor vechi din Penitenciarul nr. 13.

Potrivit DIP, intervenții de acest fel se desfășoară cu regularitate și în alte celule unde apar probleme, având în vedere instalațiile învechite ale penitenciarului.

Amintim că avocații lui Filat au anunțat azi că fostul premier a declarat greva foamei în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și administrația închisorii. Filat s-a plâns  că este intimidat, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar și că prin aceste acțiuni se urmărește demoralizarea sa.

Ex-premierul Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă și a fost reținut de CNA la 15 octombrie.

Foto: actualitati.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*