Vladimir Voronin pedepsește „troika” rebelă

Liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova, Vladimir Voronin a anunțat, joi, că în lista comuniștilor pentru alegerile parlamentare din noiembrie a.c. nu se vor regăsi Mark Tkaciuk, Iurie Munteanu și Grigore Petrenco. După o absență din viața publică, Mark Tlaciuk declară în replică că nici nu și-a dorit acest lucru.

Astăzi, Vladimir Voronin, președinte al PCRM din momentul fondării formațiunii în 1993, a declarat că Mark Tkaciuk, Iurie Muntean şi Grigore Petrenco nu vor fi incluși în lista electorală a partidului pe motiv că l-ar fi trădat și că urmăresc să-și realizeze doar interesele proprii.

Mark Tkaciuk, cel care odinioară era considerat „eminența cenușie” a președintelui Voronin, a declarat în replică la „Jurnal TV”că „judecând după realitate, trebuie să fii cât mai departe de lista electorală a acestui partid”.

„Nici nu m-am pregătit să depun vreun efort pentru a ajunge pe lista electorală. Am fost ales deputat de cinci ori pe lista PCRM. Cred că mi-am îndeplinit sarcinile”, a spus Tkaciuk.

Puterea.info amintește că Mark Tkaciuk a renunțat de mandantul de deputat comunist la 23 mai a.c., declarând că PCRM ar fi fost preluat de oligarhi, lăsând să se înțeleagă că este vorba de democratul Vlad Plahotniuc. Ulterior, la începutul lunii iunie, Tkaciuk, alături de Iurie Munteanu și Grigore Petrenco, au fost excluși din conducerea PCRM. | PUTEREA.info

Foto: tribuna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*