Vladimir Voronin și prezidențialele

După ce anterior a declarat cu siguranță că va candida la șefia statului, liderul comunist Vladimir Voronin a spus, aseară, la postul „NVT Moldova” că nu exclude participarea sa, informează Puterea.

Voronin a spus că PCRM, indiferent dacă va câștiga sau va pierde prezidențialele, va fi obligat să aibă un candidat, în caz contrar se distruge partidul. Cât despre faptul dacă se va regăsi printre candidați, Voronin a spus că „dacă până atunci nu va fi schimbat liderul PCRM”.

Totuși, Voronin a spus că până la alegeri mai este mult timp și că încă nu este nimic clar în afară de faptul că a fost fixată numai data scrutinului – 30 octombrie a.c.

Vladimir Voronin a exercitat două mandate de președinte, între 4 aprilie 2001 și 11 septembrie 2009. A plecat din funcția după ce guvernarea comunistă a fost debarcată în urma revoltelor din aprilie 2009. La 25 mai, Voronin va împlini vârsta de 75 de ani.

Foto: captură video

7 Comments

  1. Fiecare are dreptul de a isi expune candidatura la postul de Presedinte. Nu cred ca domnul Voronin va avea sustinerea necesara din partea poporului pentu a cistiga . Populatia deja stie ce poate face Voronin in calitate de Presedinte a tarii , el a demonstrat pe parcursul a opt ani de guvernare ce poate face si ce nu poate face acesta .

  2. orice om al țări care întrunește condițiile impuse de lege este liber să participe indiferent că face parte dintr-un partid politic sau este un simplu cetățean. Cred că dacă va participa Voronin din partea PCRM îi va lua din din electoratul lui Dodon

  3. Voronin , ciocanul uitat al secolului trecut… el inca mai spera la ceva ?
    Ok , ce cred eu c-ar putea face el , asta e numai faptul c-ar putea fura ceva din electoratul lui Dodon , anume pe cei de virsta a 3-a , care-s mai nostalgici dupa Stalin

  4. A mai ramas ca Voronin sa il fac pe feciorasul sau presedinte de partid, si el sa devie presedintele tarii … Ma umfla risul la intentiile lui Valodea…

  5. Voronin da ce lui Oleg i se termin banii ca iti doresti iar sa fii presedinte? Sau mai ai nepoti la ziua carora vreai sa le cadonezi si lor cate un milion de dolari, cum ai facut-o nepoatei cu cativa ani in urma care si-a serbat ziua de nastere intr-un club din Chisinau, la timpul cela fiind unul destul de costisitor, sau vreai sa mai practici actiuni comuniste de torturare a tinerilor precum ai facut-o si in 2009?

  6. Voronin poate sa stea linistit, poate chiar sa nu participe la cursa pentru prezidentiale, ca oricum nu are nicio sansa. El deja si-a dat “contributul” acestei tari, imbogatindu-si fiul si alte rude.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*