Voronin despre Platforma DA: „Dacă nu au știut regulile de joc, de ce au intrat în joc?”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat, aseară, la postul N4, că are suspiciuni față de organizatorii grupului de inițiativă al Platformei DA pentru colectarea semnăturilor în vederea organizării referendumului constituțional.

„Ei din start nu au știut regulile de joc ? Dacă nu au știut regulile de joc de ce au intrat în joc? Înainte de a începe a colecta semnături au trebuit să citească foarte atent și să consulte și au avut tot dreptul să intre la Iurie Ciocan să se consulte cu dumnealui sau cu alții, dacă nu au dorit cu Ciocan”, a spus Voronin.

Vladimir Voronin a spus că cifra de semnături colectate este „într-adevăr este fantastică, ceva extraordinar”.

Comunistul nr.1 a mai spus că cei de la Platforma DA ar trebui să se calmeze și să se gândească la aceea că această cifră de 400 mii, care le-ar putea servi drept imbold foarte bun la viitoarele prezidențiale.

Amintim că, liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a recunoscut, miercuri, la Realitatea TV, că a fost informat atât el cât și membrii grupului de inițiativă despre condițiile minime necesare pentru organizarea referendumului. Totuși, Platforma DA a atacat în instanță decizia CEC prin care a fost respinsă inițiativa de organizare a unui referendum și a anunțat organizarea unei acțiuni de protest la sfârșitul acestei luni.

Foto: rferl.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*