Zâzanie în sânul Platformei DA din cauza eșecului electoral al Maiei Sandu

 

Unii lideri din Platforma DA deja vin cu reproșuri la adresa Maiei Sandu, candidatul comun al PAS, PLDM și PDA, pentru înfrângerea din prezidențiale, deși aceasta a înregistrat un rezultat bun.

Liderul  DA, Andrei Năstase, încearcă să calmeze spiritele în interiorul formațiunii sale.

Unul dintre liderii DA, Liviu Vovc, îi reproșează Maiei Sandu că a organizat foarte prost echipa sa în teritoriu, formată din „intelectuali”, care s-au considerat cu un cap mai sus decât toți, care nu au vrut să meargă prin sate și nici nu credeau că Maia Sandu va câștiga.

Vovc nu ar fi singurul nemulțumit că oamenii și PDA au mers prin glod, prin sate, și au făcut mai mult pentru Maia Sandu decât propria sa echipă, menționează infomoldova.net

„Fără partid, fără acoperire media, fără NIMIC… pe ce ați contat? Facebook?”, s-a întrebat Vovc.

„Toți stăteau pe Mateevici și povesteau lucruri frumoase. Mai făceau și câte o poză și o postau în Facebook ca DVS sa apreciați „munca” lor. Realitatea în raioane însă era deplorabilă.
 Nu știu dacă DVS știți care e situația reală ale OT, dar e jale mare. (…) Zeci de cazuri au avut loc în teritoriu unde, când trebuia de mers pe la oameni, prin sate, de la ușă la ușă ziceau celor din Platforma: „noi suntem inteligența, noi nu putem face așa ceva. Duceți-va voi.”, a scris Vovc pe Facebook într-un mesaj de reproș destul de lung și plin de acuzații, care însă a fost șters la scurt timp.

Hotnews.md scrie că surse din cadrul PDA au spus că Liviu Vovc a șters mesajul după ce a fost sunat de Andrei Năstase.

Liviu Vovc a lansat și un șir de reproșuri în legătură cu desemnarea candidatului unic, care după cum lasă de înțeles activistul DA a fost marcată de șantaj din partea PAS. Vovc a mai afirmat că își dorește că după alegerile prezidențiale fiecare dintre partide să fie „pe cont propriu”, punând la îndoială sinceritatea Maiei Sandu.

vovc1vovoc2vovoc3vovc4vovc5vovc6

Foto: moldnews.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*