Zilele Diasporei au loc în Moldova

În Moldova au început Zilele Diasporei. Evenimentul a început cu cea de-a opta ediţie a Congresului Diasporei, la care participă peste 140 de cetăţeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare, precum şi reprezentanţi ai conducerii republicii.

În cadrul Congresului au fost discutate politicile pentru diasporă, impactul migraţiei asupra proceselor economice, sociale, academice şi politice din ţară, dar şi impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Sâmbătă are loc Cupa diasporei la minifotbal, cu participarea a patru echipe sportive: a Diasporei, Guvernului, Asociaţiei Presei Sportive şi a Asociaţiei Tinerilor Românilor din afara graniţelor.

Duminică va demara programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediţia a VI-a, scrie Infotag.

Evenimentul este dedicat copiilor şi tinerilor din diasporă şi celor din R. Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor din diasporă cu ţara de origine.

Pe parcursul a şapte zile, participanţii la DOR vor fi încadraţi în multiple activităţi creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaştere a istorie şi culturii etc.

Organizând anual astfel de evenimente, Guvernul speră să implice diaspora şi societatea civilă din țară în dezvoltarea durabilă a ţării, să consolideze capacităţile diasporei şi să stabilească relaţii cu concetăţenii.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*