Circa 7,5% dintre angajați își primesc salariile „în plic”

Aproape 60 de mii de angajați sau 7,4 la sută din totalul salariaților au primit în trimestrul doi al acestui an salariul „în plic”. Circa 6,1% primesc tot salariul „în plic”, iar 1,3 la sută doar o parte, arată date ale Biroului Național de Statistică (BNS).

Cele mai mari ponderi ale salariaţilor care primesc salarii „în plic” se estimează pentru activitățile din agricultură (40 la sută), comerț (15,4 la sută) și industrie (9,2 la sută). BNS constată totodată că munca nedeclarată în rândul salariaților a constituit 6,5 la sută, în scădere față de perioada similară a anului precedent (7,8 la sută).

Practica de angajare fără perfectarea contractelor individuale de muncă (în baza unor înţelegeri verbale) este mai frecventă printre salariații bărbați (8%) decât salariații femei (5%). Cele mai mari ponderi ale salariaților care lucrează doar în baza unei înțelegeri verbale sunt estimate în agricultură (38,4%) și comerț (16,1%).

Foto: canal2.md

5 Responses to Circa 7,5% dintre angajați își primesc salariile „în plic”

 1. Teodor says:

  Apoi tot acesti pi*ari ies la proteste alaturi de Maia, Dodon si USatii si cer salarii si pensii mari. De unde pensii, daca plicurile sunt la putere??????????

  • Marin says:

   Dap și aceștia 100 lei care-=i primesc drept recompensa ca ies la protestele lui Maia, Nastase sau Usatii, tot remunerarea in plic se numeste.

 2. andrei says:

  Acest număr ultima vreme este doar în scădere, fapt foarte pozitiv pentru întreaga economie, sper ca FISC-ul să depună tot efortul ca să avem o pondere de salariați ce primesc bani oficial!

 3. Serghei Burlacu says:

  ))))))))) Poate ati vrut sa scrieti 75% primesc salarii in plic? Asa e mult mai real

 4. Eduard Frunza says:

  Cind vom scapa si noi de acest flagel care am impresia ca-i mult mai mare decit 7,5%, atunci si la bugetul statului vor fi bani indeajuns pentru pensii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *